Lokaal

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van zelf dingen maken, ideetjes uitwerken, creatief bezig zijn. Ontsnappen aan de mallemolen en met je handen bezig zijn, je creativiteit bovenhalen als uitlaatklep, of een tegengewicht tegen al die 13-in-een-dozijn wegwerpspullen.
Wat de reden ook is: er worden prachtstukken gemaakt, mét liefde.
Anderzijds zijn heel wat mensen op zoek naar dat soort schatten. Dat unieke stuk, duurzaam gemaakt, waarmee je ook nog eens iemand uit de eigen regio mee steunt (ipv een multinational nog rijker te maken).
En dat is waar de Factorij wil staan: een verbinding tussen dat die vraag en dat aanbod.
Wat je hier koopt, is lokaal gemaakt, in ons eigen landje.

De makers:

Macrameline, made by Loraine.

Mijn naam is Loraine. Ik groeide op in het prachtige Havana, Cuba en verhuisde op 17-jarige leeftijd naar België.

Ik raakte al snel ingeburgerd in België, ontdekte de talenknobbel in mezelf en mijn passie voor reizen. Sinds kort wakkerde mijn creatieve geest aan toen ik me verdiepte in de kunsttechnieken van macramé.  

Mijn eerste creaties waren macramé plantenhangers. Ik had ondertussen mijn living en tuin al opgevrolijkt met een te veel aan fleurige planten in mijn hangers, dat ik op een dag besliste ze voor speciale gelegenheden te schenken aan vrienden of familie. De reacties waren positief, de verbazing groot als ik vertelde dat ik alles zelf had gecreëerd.  Ik besliste om me hier verder in te verdiepen. Elke week een project was mijn doel. Ik maakte plantenhangers, lampenkampen, wandtapijten, kussenslopen, speenkoordjes en veel meer andere leuke accessoires.  Macrameline was geboren!

M2 by Lien

Wat is dat, m² ?
(lees: M kwadraat)

Het is een bundeling van mijn creatieve maaksels waarmee ik anderen probeer blij te maken.
Ik bedacht niet zomaar m’n slagzin: leuk om te krijgen – nog leuker om te geven

Ook op bestelling: Wil je graag iemand blij maken met een gepersonaliseerde kaart of ben je op zoek naar een kraamcadeautje, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Wie ben ik?
Ik ben Lien Vannuten, leerkracht van beroep maar ook creatieve duizendpoot. 
In mijn lerarenopleiding koos ik voor de combinatie wiskunde – plastische opvoeding. Toch bood dat laatste me tijdens de schooluren niet de voldoening die ik nodig had. Ik schakelde over naar het onderwijzen van enkel nog wiskunde, maar dat creatieve gen bleef roepen!
Dat beantwoordde ik in mijn vrije tijd met allerlei projectjes: Ik maakte kraamcadeautjes voor vriendinnen, schreef kaartjes voor verjaardagen, maakte zelf cadeaubonnen, …

Vanwaar m² ?
Ik ben mama van twee zonen: Mil en Modest. Hun beginletter gecombineerd met het superscript 2 en ‘‘ was een feit. Dat het ineens een knipoog is naar mijn passie als wiskundeleerkracht had je vast al door!

atelier Zin

Lien van atelier Zin is alleenstaande mama van 4 pubers, gedragstherapeute van opleiding en creatieve duizendpoot.
Met atelier Zin wil ze mensen helpen om terug goesting te krijgen in het leven, zowel met creatieve workshops als met individuele psychotherapie en groepsworkshops.
Omwille van Corona kunnen er helaas geen workshops doorgaan in het atelier. Met “kleinegelukskesincoronatijden” wil ze toch wat warmte uitdelen aan wie het kan gebruiken.
Haal met een krans uit de mini-collectie “God Jul” een echte eyecatcher in huis!

De Beweegreden: om welke reden beweeg jij?

Lieve is ergotherapeute en bewegingsmotivator. Haar visie op bewegen:
“Vandaag vallen jammer genoeg vele mensen tussen de mazen van het net als het op het reguliere zorgaanbod aankomt.
De nood om te bewegen is er bij iedereen, alleen ontbreekt de motivatie er voor .
De voldoening krijg ik wanneer ik mensen aan het bewegen krijg. 
Mijn doel is om deze mensen op te vangen en hen op een aangename, veilige manier te begeleiden zodat ze meer in beweging komen. Belangrijk daarbij is het feit dat ik met hen wil samenwerken aan een structurele verbetering, met andere woorden het is meer dan zomaar een eenmalige bewegingssessie tussen de dagelijkse activiteiten door.

 Ik geloof er sterk in dat ik mijn steentje kan bijdragen tot het creëren van een actievere levensstijl voor alle mensen in de ruime omgeving van Tienen. De eerste kleine stappen die we samen zetten, vormen de basis voor het latere succes.
En zeker niet te vergeten, een leuke sessie beleven is een must!”

Als ze de mensen niet aan het bewegen maakt, laat ze haar creativiteit bewegen: ze maakt kleurrijke kettingen en armbanden, waar je vanzelf vrolijk van wordt!

nAnA KnitS: creatief met draad

“ Sinds mijn 9 jaar ben ik creatief met wol: haken, breien , borduren dankzij de lessen op school. Kasten vol pulls, plaids, sjaals, kussens, schilderijtjes… voor vrienden, familie en mezelf zijn er door mijn handen gegaan. Ondertussen heb ik ook kasten vol overschotjes verzameld…tijd om daar mee aan de slag te gaan. Duurzaam recycleren om anderen gelukkig te maken. Ja zeker!

Sjaals, kussens, vesten, mandjes…en binnenkort ook knuffels…allemaal originele stukken én aan democratische prijzen.”